همراه با قرآن: تعبیر خواب یوسف
بر آنیم تا در این مجال، قطعاتی کوتاه و بلند از کتاب وحی را با نگاهی به انعکاس آن در ادبیات پارسی، پیشکش طالبان حق و جویندگان حقیقت کنیم تا چه قبول افتد و چه در نظر آید. 
تاریخ انتشار:   ۰۸:۱۸    ۱۳۹۲/۳/۱۹ کد خبر: 52889 منبع: پرینت

آیه 4 سوره یوسف

إِذْ قَالَ يُوسُفُ لِأَبِيهِ يَا أَبتِ إِنِّي رَأَيْتُ أَحَدَ عَشَرَ كَوْكَبًا وَالشَّمْسَ وَالْقَمَرَ رَأَيْتُهُمْ لِي سَاجِدِينَ ﴿۴﴾

[ياد كن] زمانى را كه يوسف به پدرش گفت اى پدر من [در خواب] يازده ستاره را با خورشيد و ماه ديدم ديدم [آنها] براى من سجده مى‏كنند (۴)

چنانکه در تفسیر آیه قبل اشاره شد، در سوره یوسف چهار خواب همراه با تعبیر آن آمده است که اولین آن همین خواب یوسف است که گفت خواب دیدم ماه و خورشید و یازده ستاره بر من سجده کردند.

سجده کردن، سر فرود آوردن و در خدمت بودن و زیر فرمان بودن است و شاید مقصود همان مقام سلطنتی است که در آخر داستان، یوسف بر مصر می‌یابد؛

اما پدر که تعبیر خواب را می‌داند پیش از تعبیر، یوسف را از حسادت برادران بر حذر می‌دارد و تاکید می‌کند که این خواب را با برادرانت مگوی زیرا شیطان دشمن آشکار انسان است و ممکن است آنها را به کید و مکری برانگیزد و تو را از ایشان رنج و بلایی برسد.

تعبیر خواب از دیدگاه یعقوب این است که خداوند تو را از میان بندگان برمی گزیند (به رسالت و پیامبری) و تو را تاویل و تعبیر خواب‌ها می‌آموزد و نعمت خود را بر تو تمام می‌کند.

کلمه احادیث جمع احدوثه است و به معنی هر واقعه ای که رخ دهد و هر چیز که حادث شود؛ بنابراین می‌توان گفت یوسف و همه خردمندان و روشن بینان عالم وقتی نظر در هر حادثه ای می‌کند معنی آن را در می‌یابند که این از کجا سرچشمه گرفته است و این حادثه به کدام جانب میل دارد.

و می‌توان همه حوادث عالم را رویایی دانست که نیاز به تفسیر و تاویل دارد و یوسف بدین مقان رسیده بود که صورت حوادث عالم را به معنی اصلی بازگرداند. کلمه تاویل به معنی بازگرداندن به اول است.


این خبر را به اشتراک بگذارید
نظرات بینندگان:

>>>   همین قسمی که شما در یک کمپیوتر اعداد و ارقام را میدهید وکمپیوتر آن را به یک پروگرام تبدیل میکند، در مغز انسان نیز همه چیز هایی را که ما توسط حواس پنجگانه خویش حس میکنیم ثبت میشود، و چون مغز بیست و چهار ساعت حتی در هنگام خواب نیز فعال است، بناُ ازین چیز های ثبت شده داستانی و یا خوابی میسازد که ما آن را در خواب میبینیم. بناُ خواب و تاُبیر آن به هیچ صورت به زندگی روز مره ارتباط ندارد.
مثلاً شما یک چیز وحشتناک را در خواب میبینید و تصادفاً فردا آن برای شما واقعه یی رخ میدهد. این واقعه توسط خواب شما پیش بینی نشده، بلکه این یک امر تصادفی است.

>>>   ميگويند قصه يا داستان يوسف در تورات هم آمده است اما با اندكي تغير اين برداشت گوينده باشد يا براستي تغير است در حاليكه هردو كلام خداوند است پس چرا تغير باشد ؟

>>>   تصادف نميشود كه چند بار تكرار شود علاوه بران صحب خواب هاي كه در اخير شب يعني زمانيكه از مرز خيالات روز گذشته خارج شده ايم يعني اخير شب را اكثرا تائيد ميكنند وخيلي كسها وجود دارند كه خوابي را ديده اند وعينا آنرا در روز ديده اند
علاوه بر اينها در متن خواب كه توسط حضرت يوسف تعبير شده
هفت گاو لاغر هفت گاو چاق وبعد آمدن هفت سال پربار وبعد هفت سال قحطي كه تعبيرش بدرستي گفته شده وعملا واقع شده آيا اين تصادف است ؟‌
چندين مراتبه در تواريخ تذكرات آمده از سرنوشت مردان بزرگ مثلا پذر سلطان محمود خوابي ديده بود .... تيمور لنگ خوابي ديده بود..... كه بعدا در زندگي شان واقع شده ازيگونه مثال ها زياد است آيا همه اينها تصادف است؟‌


مهلت ارسال نظر برای این مطلب تمام شده است



پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است